zondag 26 oktober 2014

Stonefield quilt en nieuw blog!


Na maanden niet geblogd te hebben, wil ik een nieuwe start maken. Niet alleen ben ik een nieuwe quilt begonnen, ik ben ook begonnen om quiltles te geven aan vrienden en bekenden.En ik vind het erg leuk om te delen: kennis, foto's, wetenswaardigheden.
Ik heb kort geleden een workshop gevolgd van Susan Smith bij haar. Dat was op zich al erg leuk, maar nog leuker was het zoeken naar weblog/sites waar ik voorbeelden vond van de Stonefield, de quilt die ik ga maken. Ik ben namelijk een hele grote fan van de stoffen van Kaffe Fassett. Maar de Stonefield in alleen die vrolijk-felgekleurde stoffen gaat het nu toch voor het eerst niet worden.
Ik heb besloten voor de wat zachtere stoffen te gaan. Het meest uit eigen voorraad, en nog hier en daar een lapje kopen.Dit zijn blokken van de eerste maand van het 10 maanden durende patroon. Daarbij is het ook nog de bedoeling een groot aantal "hexagonbloemblokjes" te maken en een hele rand met Flying geese.


En wat ik ook meteen aan het doen ben: de rondjes uit de quilt The Prince van Susan Smith op mijn eigen manier maken met de titel: the inner Circle. Jawel, met de kleurige stoffen uit mijn volle bak! Voornamelijk geel, rood en oranje....En deze week ga ik enkele vriendinnen leren te appliceren. Ze zijn namelijk weg van mijn Lollipopquilt en willen ook wel zoiets maken.....

 

Volle agenda, want deze week komen de kleindochters 3 dagen logeren. Ze hebben herfstvakantie en de mama moet "gewoon"werken. 
Maak er een mooie week van!

1 opmerking:

  1. Hallo Kitty,

    Na enig gezwoeg toch weer een mooie nieuwe blog.
    Succes xxx

    BeantwoordenVerwijderen